Om foreningen

Om kunstforeningen

I efteråret 1980 gik nogle kunstinteresserede og udøvende
kunstnere i Humlebæk sammen og dannede
Kunstforeningen for Humlebæk og Omegn

- idag Humlebæk Kunstforening

Det var den 22. oktober. Kunstforeningens første formand var Goga Brandt, og gennem de 25 år har kunstforeningen haft seks formænd. som nævnt Goga Brandt derefter Erik Bjørk, Benthe 0rbeck, Arne Gunner, Erik Nielsen og den nuværende formand Kis Bonde.

Det hele startede med Efterårsudstillingerne på Humlebæk Skole i kommunalt regi, hvor vi udstillede i skolens gymnastiksal og festlokalet i kælderen. Det var festlige dage, hvor kommunens kunstnere, professionelle som amatører, boltrede sig på væggene og gulvet. Senere fødtes foreningen med udstillinger i lidt fastere rammer, da vi fik salen på Humlebæk Bibliotek at udstille i. Det gode samarbejde med biblioteket har siden lagt grunden til en række interessante udstillinger, hvor vi gennem årene har udstillet en række spændende kunstnere både fra Danmark og fra udlandet.

Kunstforeningen har altid lagt vægt på at holde en høj standard, og kunstnerne har altid været meget glade for, at udstille hos os. De er meget glade for lokalet, og for den service vi byder på med hensyn til ophængning og fernisering. Ophængningsteamet udfører et stort arbejde, og det lykkes altid at få en god udstilling til glæde for beskueren. Udover udstillingerne har kunstforeningen mange aktiviteter for medlemmerne. Blot for at nævne nogle af disse har vi årets sommerudflugt, der går til spændende steder - et af årets højdepunkter. Generalforsamlingen er årets tilløbsstykke. Den foregår altid i fred og fordragelighed, og var igennem flere år dirigeret af Birgit Wolf. Det er også her, årets indkøb af kunst bliver udloddet til medlemmerne. Der er mange, der har vundet dejlige kunstværker i årenes løb. Guidede ture på Louisiana, besøg hos kunstnere og på museer, samt foredrag hører også til kunstforeningens aktiviteter, ligesom årets fødselsdagsfest.

Udover Kunstforeningens interne aktiviteter er vi også med til at præge det kulturelle liv i kommunen. I 1985 skænkede Kunstforeningen byen Morten Nielsens skulptur, der står i anlægget ved stationen, selve afsløringen var en festdag i overværelse af Dronning Ingrid. Kunstforeningen er repræsenteret i kommunens Kunst- og Udsmykningsnævn, og har således også været med til at vælge kunstværker, der i de senere år er placeret rundt om i kommunen. Således "Den gående, søjlerne og den stående" på pladsen mellem Humlebæk Center og stationen, Fågeln placeret ved Strædet, Gavludsmykningen i Humlebæk Seniorpark og Kalkunen ved Endrup Skole. Kunstforeningen har også haft en finger med i spillet i kommunens aktiviteter Abent Atelier og Nordsjællandske Sommerglæder.

Erik Nielsen
(- fra foreningens 25 års jubilæumskrift).BLIV MEDLEM

 

 

Mange af kunstforeningens arrangementer og udstillinger gennemføres med støtte fra Fredensborg Kommune

 

 

 

Humlebæk Kunstforening  ●  DK-3050 Humlebæk

Udstillinger i Humlebæk, kunstner- og værkstedsbesøg, kunstture, udflugter,
guidede museumsture, kunstarrangementer, netgalleri, årligt kunstlotteri

- stiftet 1980

          

Bliv medlem

Om foreningen

Udstillinger

Vedtægter

Kontakt (telefon/e-mail)