Forrige udstilling

Separatudstilling 2018

Eva Castberg

 

Humlebæk Bibliotek
Humlebæk Center
BUS 388, 370. Tog:  “Öresundståget” Humlebæk St.


27. jan - 09. feb. 2018
 

 

 

 

Eva Castbjerg

 

Tekstilkunstner Eva Castberg

Eva Castbjerg
har i mere end 40 år malet og trykt på bomuld, uld og silke. Arbejdet med silkens glans og transparens har været inspirationen til også at arbejde med  ovnformet farvelagt glas. På det seneste er Eva Castberg begyndt at væve med håndmalet silke.
 
Alle Eva Castberg’s arbejder er unika, håndarbejde.
 
Eva’s inspirationskilder kommer fra naturen med især vandets farver og bevægelser, og fra studierejser, hvor de forskellige  kulturer giver inspiration til hendes arbejder. Eva’s arbejder indeholder meget symbolik, og et meget benyttet symbol er fisken, som i mange østerlandske kulturer er symbol for åndelig kraft. Symbolerne trykker og maler Eva på tekstil, der som bund er malet således, at farverne stadig  synes våde og i bevægelse. Bunden symboliserer vandet, der er kilden til alle udviklingsmuligheder i eksistensen, det udifferentierede, det uhåndgribelige, livets kilde og frugtbarhed.
 
Vandets farver og bevægelser har Eva dagligt iagttaget herhjemme og på rejser i Europa, Fjernøsten, Peru og Mexico. Og meget bliver set gennem fotografiapparatets linse.

På udstillingen vistes arbejder fra 1973 og frem til i dag, lidt retrospektivt, men med  hovedvægt på det nutidige. Det udstillede omfatterde stoftryk, malet silke, væv og glas.  Udtrykt i billedtæpper, beklædning, glasskulpturer, vaser og fade, samt fotografier hvor motiverne fortrinsvis er vand/bølger og hav.
 
Eva Castberg har haft udstillinger i Danmark og i mange lande , bl. a. Tyskland, Belgien, Finland, Frankrig, Luxembourg, England og Japan.

 

 

 

 

 

Humlebæk Kunstforening  ●  DK-3050 Humlebæk

Udstillinger i Humlebæk, kunstner- og værkstedsbesøg, kunstture, udflugter,
guidede museumsture, kunstarrangementer, netgalleri, kunstlotteri

- stiftet 1980

          

Udstillinger

Kunstture

Sommerudflugt

Udstillingsglimt

Netgalleriet

Bliv medlem

Om foreningen

Vedtægter

Generalforsamling

Kontakt (telefon/e-mail)